Sålde sjuk hund – åtalas

En 38-årig man har åtalats för att ha sålt en kroniskt sjuk hund till ett Linköpingspar. Enligt åklagaren har mannen gjort sig skyldig till bedrägeri.

För två år sedan annonserade hundägaren ut sin hund på Blocket, Lidköpingsparet nappade på annonsen och betalade 9000 kronor för hunden. Hundägaren levererade hunden hem till paret, i hundens bur fanns kräk vid leverans och paret undrade över detta men hundägaren lugnade dem och sa att hunden inte brukar kräkas.

Snart förstod köparna att hunden inte mådde bra, hunden kräktes dagligen och enligt en veterinär led hunden av en kronisk magåkomma och avlivades på veterinärens rekommendation. Avlivningen kostade 4500 kr.

Köparen valde sedan att polisanmälan säljaren då denne inte ville ersätta hunden, av utredningen framgick att hunden vistats på hunddagis där man upptäckt att hunden var sjuk. En veterinär vittnade också om att hen hade behandlat hunden som var mycket mager.

Hundägaren nekar till brott i förhör och han har inget minne av att hunden varit sjuk.

Det drabbade Linköpingsparet kräver 38-åringen på drygt 13 500 kronor i skadestånd, skriver Corren.Den åtalade mannen har ingen avsikt att betala skadestånd.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Sålde sjuk hund – åtalas

  1. Pingback: Sålde sjuk hund – frias av Tingsrätten |

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.