Flyttade med sina 73 hundar, 10 hästar och 4 getter – döms för smuggling

Fyra  personer från samma familj döms för grov smuggling, danskarna förde in 73 hundar, 10 hästar och 4 getter från Danmark till Sverige. 

Den danska familjen flyttade från en gård på Jylland till Höör, tillsammans med alla sina djur. Den stora skaran på 87 djur hade inga giltiga pass eller tillstånd och nu döms de fyra familjemedlemmarna till böter och pappan till villkorlig dom för smuggling.

Familjen från Danmark bestående av fyra personer döms nu för grov smuggling. Familjen flyttade från Danmark till Sverige mellan december 2014 till februari 2015, med alla sina djur utan att anmäla detta till tullen, då djuren togs över gränsen.

Många av hundarna saknade id-märkning och var inte rabiesvaccinerade, samt saknade pass, likaså saknade hästarna pass och getterna saknade hälsointyg. Hästarna isolerades senare och getterna avlivades medan hundarna inte ansågs utgöra någon smittorisk.

Brottsligheten anses grov eftersom den skett i stor och systematisk omfattning vilket inneburit en ”allvarlig kränkning av betydande samhällsintressen”.

För ett par dagar sedan kom domen i Malmö tingsrätt för familjen. Pappan döms till böter och villkorlig dom och de andra döms till dagsböter för smuggling.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

English English Svenska Svenska
%d bloggare gillar detta: