Dags för svensk älg i hundmatskålen

Svenskt, klimatsmart och naturliga råvaror – så stavas receptet när Doggy lanserar sitt nya våtfoder lagat på älgkött.

Svenskt, klimatsmart och naturliga råvaror – så stavas receptet när Doggy lanserar sitt nya våtfoder lagat på älgkött. ”Vi hoppas att hundägarna vill servera en skål med extra mumsig älg när det nalkas fredagsmys eller helgmiddag” säger Frida Bresander, Brand manager, Doggy.

Allt fler hundägare engagerar sig i vad de serverar sina hundar. Trenden är att kunderna efterfrågar svenska produkter med naturliga råvaror och utan spannmål. Dessutom köper hundägarna allt mer godis och våtfoder till sina hundar som t ex hundgodis. Anledningen? Vi gillar att skämma bort våra husdjur med lite extra lyx mellan varven, precis som vi gör med oss själva.

I höst lanserar Doggy en produkt som uppfyller många av konsumenternas nya krav. Bakom lanseringen ligger en rad insikter om vad Doggys kunder och svenska hundägare efterfrågar. Hundens motsvarighet till middagsbordets älggryta:

– Det är dags att ta svenska skogen till djurfoderhyllorna! Vi lanserar i höst ett våtfoder med smak av älg, tillagat på endast svenska råvaror. Just de svenska råvarorna är en väldigt viktig komponent i denna produkt. Vi hoppas att hundägarna vill servera en skål med extra mumsig älg när det nalkas fredagsmys eller helgmiddag, säger Frida Bresander, Brand manager, Doggy.

Av Sveriges 850 000 hundar äter ca 200 000 hundmat från Doggy. Doggy tillverkar torrfoder och våtfoder och tidigare i år kompletterade Sveriges äldsta hundmatstillverkare även sortimentet med hundgodis. Nyheten Doggy bitar i sås med älg, är ett helfoder som passar utmärkt som egen måltid eller som topping på torrfodret. Fodret är tillagat utan spannmål och socker och på naturliga råvaror utan onödiga tillsatser. Alltsammans paketerat i en smart tetra.

– Vi är extra glada att vår nya våtmat kommer i en återvinningsbar Tetra Recart, som är lätt att öppna och återförsluta och dessutom ett väldigt bra miljöval. På hundmatshyllan är förpackningen ovanlig, men precis som med till exempel krossade tomater så hoppas vi att hundmat på tetra blir en allt mer populär produkt. För oss är det viktigt att tänka på hållbarhet i alla led. Till exempel så drivs vår fabrik i Vårgårda helt och hållet på 100% förnyelsebar energi och matrester och spill från produktionen återvinns till biogas, säger Frida Bresander.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.