En ostmacka för en hund är som att vi skulle trycka i oss tio bullar

Människomat är förödande för hunden – att regelbundet låta hunden få en ostbit eller en egen frukostmacka kan vara förödande för vikten. En ostmacka för en hund är som att vi skulle trycka i oss tio bullar. Många tror att det där lilla man ger till hunden inte gör något. Men för en hund är det jättemycket viktmässigt. Hunden ska helst hålla sig till sitt eget foder.

Inte lätt att banta en hund

Lightfoder som finns i djur- och mataffärerna är inte lika effektivt som djurklinikernas bantningsfoder om hunden har problem med vikten.

Hundfoder från djurkliniker innehåller mer fibrer, vilket gör att hunden blir mättare. Lightfoder kan däremot vara bra förebyggande när du har fått ner hunden i den vikt du vill ha. Men då gäller det att man håller koll så att hunden inte äter för mycket och går upp igen, skriver Land.

Ett av de bästa bantningsfodren på marknaden är Specific Weight Reduction som du hittar här

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.