DOG NEWS recenserar boken Blygerhundar

Blygerhundar – så gör du din hund till en superhjälte ger Jessica Mann en teoretisk bakgrund till stress och rädslor och sedan håller hon läsaren i handen genom övningar som dels syftar till att ge hundar bättre självförtroende och dels ger strategier för att träna när en svår situation uppstår. Dessutom får hundägaren tips till de dagar då livet med den svåra hunden känns tungt och motigt. Boken innehåller fler än 80 övningar, så presenterar bokförlaget boken Blygerhundar.

Vi läste boken i syfte med att få nya tips till valpköpare som behöver stöd och hjälp med sina hundar. På insidan av pärmen till boken hittar du bilder och förklaringar på hundens språk, något som uppskattades av en valpköpare som vi visade boken för.

Författaren går in på djupet då hon förklarar varför en hund kan vara rädd/blyg eller tillbakadragen. Du får också en jämförelse med hur en människa skulle agera i motsvarande situation.

Alla träningsmoment går ut på positiv träning med belöningar så som godis, leksaker, bus eller annat som hunden tycker om. Allt som hunden tycker är jobbigt omvändas till något positivt.

Boken vänder sig till alla som har en hund, en bok som varje valpköpare skulle uppskatta som present av sin uppfödare – en bok som borde finnas i varje valppaket – vi ger boken 4 tassar

 

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

2 svar på DOG NEWS recenserar boken Blygerhundar

  1. Ida skriver:

    Trevlig recension!!har också boken och har läst den 🙂 håller med om allt ni skriver, undrar bara vad motiveringen till enbart fyra tassar kommer när ni inte beskriver vad ni saknade i den? Vad hade gett full pott liksom!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.