Hundvalp dog efter glykolförgiftning från vattenpöl

En hundvalp på 8 veckor blev glykolförgiftad efter att ha slickat i sig vatten från en vattenpöl nära en parkering i Uddevalla. Glykolen är troligen spill från bilar. 

Detta är vad ägaren misstänker har skett med Princess som plötsligt började vingla och tappa balansen för att sedan  lägga sig rakt på magen med tassarna utåt och bli medvetslös. Ägaren rastade hundvalpen utanför sin lägenhet på en liten gräsmatta, hon kunde inte se spår av någon förgiftad mat på gräsmattan. Så en misstanke finns om att hundvalpen fick i sig giftet genom att slicka i en vattenpöl.

Det finns etylenglykol i bromsvätska och kylarvätska, som lätt kan rinna ut om det läcker från en bil. Hundägaren varnar andra hundägare för denna risk, jag har bara rastat henne på en gräsmatta utanför huset, säger hundvalpens ägare till GT.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.