Flygbolaget Norwegian tipsar om Helsingfors med den Hitlerhälsande hunden Jackie

Affärsmannen Tor Borgs hund gjorde Hitlerhälsning på kommando, detta skedde under andra världskriget och var inte populärt hos tyskarna. Flygbolaget Norwegian tipsar om Helsingfors med den Hitlerhälsande hunden.

Den märkliga historien om hunden Jackie som lyfte tassen i Hitlerhälsning får nytt liv igen efter att flygbolaget Norwegian nämner den i sin tidning.

Den som rest med Norwegian i december har kunnat ta del av ett resereportage om Helsingfors i flygbolagets tidning N. Reportaget innehåller inga märkvärdigheter, utan tips om vad man kan göra och se i huvudstaden.

På sidan 139 finns en grafik med en märklig punkt. Där, tillsammans med info om antalet kölddagar i staden och hur många som får plats i domkyrkan, finns en illustration av en schäferhund och en text om att tyska ambassaden i Helsingfors försökte åtala en hund för att den imiterade Hitler år 1941, skriver Hbl.

Jackie var ingen schäfer, utan en blandrashund som påminner om en dalmatiner.

Då ryktet om hunden nådde Tyskland, blev Tor kallad till Tysklands ambassad för att bli förhörd om hunden och hans färdigheter. Detta höll på att kosta ägaren hans läkemedelsfabrik, då tyskarna inte ville tro på Tors berättelse om att hunden några få gånger lyft tassen då han hört ordet Hitler, tyskarna hotade med att bojkotta Tors affärer.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg 

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.