Var din hund rädd för fyrverkerierna?

rädd.png

Vi firade nyår med 9 hundar, två av dem var väldigt rädda för fyrverkerierna och fick sitta i famnen under de 30 minuter som de sköts raketer i vårt område.

I år firade vi nyår med 9 hundar, flera av dem hade inte varit hos oss på nyår tidigare så vi hade ingen aning om hur de skulle reagera på fyrverkerierna runt midnatt.

I vårt område avfyrades det enbart enstaka fyrverkerier innan midnatt merparten var koncentrerat runt midnatt och pågick i ca 30 minuter. Tror att det beror på att det bor så många familjer med hund i vårt område så det avfyras sparsamt med fyrverkerier.

De flesta av hundarna var relativt lugna några skällde och ville ut för att se vad det var för oljud medan två av dem skakade och visade tydlig rädsla.

Hur var det hos dig? Var din hund rädd eller klarade ni er denna nyårsafton utan rädda hundar?

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Var din hund rädd för fyrverkerierna?

  1. Inger skriver:

    Var ut med alla på gården ca 23.30 och kissade dom, det small några gånger på håll men alla kissade, bara en av 4 månaders valparna som tittade upp första smällen men i nästa sekund kissade han. Hade valparna i koppel faktiskt fast jag har inhägnad tomt men ville vara säker på att ingen skulle bli rädd och springa i panik.
    Sen var alla 10 hundarna lugna och sov gott vid 12 slaget, 2 fyramånaders valpar och 2 tio veckors valpar som så klart inte varit med om nyår tidigare.
    Här där jag bor är det nästa inte någon som skjuter alls men man hör att det låter längre bort, tror dom flesta går till fältet där kommunen skjuter iaf dom som bor på denna sida om stora vägen genom byn, på andra sidan där det är mycket hyreshus är det livat och där skjuter dom i flera veckor runt nyår 🙁
    Skönt alla var lugna, har haft en hund som varit panikslagen vid 12 slaget och det var fruktansvärt se hur rädd hon var 🙁

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.