Marley och jag

Vår Marley är faktiskt döpt efter bokens Marley, ni vet den där helt galet busiga labradoren som John Grogan skrev om i sin bästsäljande bok –Marley och jag, som även blev film med bland annat Jennifer Aniston i en av huvudrollerna. Vår Marley var inte lika busig som valp men lite busig var han allt, men vår äldre labrador Wilma hjälpte mycket till med att fostra honom.

Om bokens Marley var världens busigaste labrador så är nog vår Marley världens gosigaste labrador. Han älskar verkligen beröring och gör verkligen allt för att få lite gos.

Marley akut sjuk

När Marley nästan var liten blev han väldigt, väldigt sjuk. Han svullnade upp i ansiktet, fradgade och hade blodig avföring. Vi åkte i ilfart till djursjukhuset ifall han ätit ngt vasst etc, som kanske hade fastnat i tarmen. Han fick kräkmedel för att kunna kräkas upp något han kunde ha fått i sig. Man röntgade honom men röntgen visade ingenting. Massa prover togs. Dagen efter beslutades att man ville öppna upp tarmen på Marley för att utesluta så man inte kunde ha missat något på röntgen-bilderna. Man hittade ingenting. Marley låg inlagd och fick dropp. Till slut hade han fått i sig några teskedar burkmat som veterinären rekommenderade att vi skulle fortsätta med. Vi fick åka hem med Marley. Men han blev sämre igen och vi fick remiss till ett annat djursjukhus. Ytterligare prover togs men inget kunde konstateras. Kanske hade han druckit stillastående vatten i skogen med mycket bakterier i. Vi åkte hem och Marley åt sin burkmat, men mådde fortfarande inte bra.

Ett rop på hjälp

En kompis hade berättat om sin hundtokiga pappa som körde 15 mil för att hämta hundmat till sina hundar, som tydligen skulle vara helt fantastiskt. Jag ringde honom i ett desperat sista försök. Han berättade att hundar behöver rått kött och hundar genom det kan stärka sin tarm, där hälsan faktiskt börjar och äta sig friska från det mesta. Fodax hette fodret han pratade om och dessutom tillverkades det i närheten av där vi bodde.

Jag ringde Olle på Fodax som tålmodigt svarade på alla mina frågor. Jag var liksom som de flesta av oss hundägare ”hjärntvättade av torr-foders-branschen, visste knappt om att det fanns något alternativ till torrfoder, förutom de som valde att ge matrester till sina hundar. Jag hade ju dessutom torrfodrets ”Rolls-Royce” ett superfoder, specialiserats just för labradorer.

Fodax- det bästa för hunden

Jag åkte till Fodax, träffade Olle, bombaderade honom med ytterligare frågor och åkte hem med en säck Fodax färskfoder. Marley blev mer eller mindre frisk från dag ett och har inte varit sjuk sedan dess. Detta är snart 8 år sedan. Min äldre labrador Wilma som då var 7 år när Marley blev sjuk, började då bli väldigt stel, hon är C-röntgad på sina höfter och jag tänkte att hon klarar nog inte en vinter till. Det var nog lite därför vi köpte Marley, för att det kanske skulle bli lite lättare att ta det beslutet.. Av smidigheten att ge samma foder till båda men även en kostnadsfråga, då Fodax var så mycket billigare än torrfodret vi gav började vi ge Fodax även till Wilma. Vi har bara gett Fodax sedan dess. Idag är Wilma 15 år, pigg som en valp och inte ett dugg stel. Dessutom har andra åkommor såsom tandsten, öroninflammationer och vatteneksem helt försvunnit.

Marley fyller snart 8 år och är fortfarande världens gosigaste labrador, och har inte varit sjuk sedan dagen han började med Fodax för drygt 7 år sedan.

Tacksam

Tack Fodax och familjen Ekman för att jag får ha kvar mina hundar länge och dessutom helt friska, glada och lyckliga!

 

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.