Tävling vinn Jubileumsutgåvan om Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin och hunden Prick

I år är det 100 år sedan första boken av Elsa Beskow, om Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin gavs ut. Nästan på varje bild i boken figurerar den lilla svarta pudeln Prick. Vi firar 100 års jubileet genom att tävla ut 3 stycken jubileumsböcker som innehåller tre av sagorna om tanterna.

För att delta i tävlingen skall du besvara de två lätta frågorna nedan och sända svaren tillsammans med ditt namn och adress till dognews@hotmail.se . Vi vill ha ditt svar senast den 25 juni 2018. Böckerna sänds till vinnarna direkt från vår sponsor Bonnierförlagen.

1. Vad hette hunden i boken Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin?

2. Varför vill just du vinna boken om Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin?

Du kan också köpa boken här

I 100 år har Elsa Beskows första berättelse om de tre tanterna Grön, Brun och Gredelin bjudit barn på mysiga sagostunder.

I över ett århundrade har Elsa Beskows bilder och berättelser förtrollat barn och vuxna. Bilderna kan räknas till den svenska kulturskatten. De berättar inte bara magiska sagor utan är också tidsdokument från ett Sverige i början av nittonhundratalet. De fem berättelserna om Petter och Lotta som flyttar in hos Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin fick Elsa Beskow inspiration till ifrån sina egna släktingar.

I denna lyxiga jubileumsvolym finns tre av de fem bilderböckerna om tanterna, farbror Blå, Petter och Lotta samlade. I Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin får vi veta hur det kom sig att Petter och Lotta flyttade in hos tanterna, i Petter och Lotta på äventyr hamnar barnen alldeles vilse och i Tant Bruns födelsedag vankas det kalas med förhinder.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

 

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

 

 




Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.