Robin Hood djursjukhus förverkligas

I en artikel i ETC – De utmanar riskkapitalisterna i veterinärvården  berättar Bettan Sjögren om hur facebook gruppen Veterinärkooperativet Roobinhood djursjukhus kommit så lång i sina planer att öppna ett kooperativt Djursjukhus, att de första spadtagen skall tas i augusti och den första kliniken kan öppnas redan den första januari 2019!

Dog News skrev tidigare om den entusiastiska grupp djurägare som alla jobbar för en billigare veterinärvård.

Under de senaste tio åren har antalet aktiebolag inom branschen fyrdubblats jämfört med den föregående tioårsperioden. Totalt omsätter marknaden cirka 4,6 miljarder kronor.

De största spelarna är två koncerner, Evidensia och AniCura, som båda ägs av riskkapitalbolag. Koncernerna äger merparten av de djursjukhus som finns i Sverige och har lagt under sig cirka 40 procent av marknaden sedan sitt intåg i början av 2010-talet, skriver ETC.

Det är inte nödvändigtvis negativt i sig att riskkapitalister har gått in i djursjukvården, menar forskaren Sophie Nachemson-Ekwall. För att de ska få bra betalt när de säljer vidare verksamheten måste den vara välskött.Vilket ger en välskött djurvård.

Problem kan i stället uppstå i nästa fas, när rikskapitalisterna säljer vidare, och de nya köparna tar över verksamheten och ska kunna tjäna pengar. Det är ofta då besparingarna kommer.

Vid bildandet av kooperativa djursjukhus, är haken i Sverige att regelverken kring ekonomiska föreningar är väldigt svag, menar Sophie Nachemson-Ekwall.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

 

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

 

 
Husdjur

 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Robin Hood djursjukhus förverkligas

  1. Pingback: Idag startar försäljningen av nyttjanderätter hos Robin Hoods djursjukhus

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.