Varning – hund åt korv med spikar – höll på att dö

Ebba Åbrinks lilla hund opererades akut efter att ha ätit korvbitar med spikar i, under en promenad i Sävedalen.

Ebba upptäckte att hunden tuggade på något och svalde, hon hann dock inte se vad det var men lät hunden nosa i gräset och då hittade Ebba en bit korv till. Ur korvbiten stack det ut spikar vilket fick Ebba att nästan gripas av panik.

Ebba reagerade snabbt och kontaktade en vän som jobbar på en Djurklinik i Lerum, dit hunden togs för en undersökning. På röntgen kunde man se att två spikar satt fast i tarmen. Hunden opererades akut och kommer att överleva tack vare en duktig veterinär på Lerums Djurklinik och Ebbas kloka insats.

Ebba vill nu varna andra för korvbitar med spikar i, Ebbas hund visade inga tecken på att den svalt spikarna, vilket får Ebba att tänka på att det kan finnas andra hundar där ute med spikar i magen utan att ägarna vet om det, skriver GP

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.