En studie visar att hund- och kattägare tjänar ofta mer och är mer framgångsrika

I en studie där 1 000 personer som var över 55 år gamla och ägde en hund eller katt jämfördes med 1 000 personer i samma ålder som inte hade något husdjur framkom det en hel del intressanta saker. Det var bland annat dubbelt så vanligt att hund- och kattägare ansåg sig själva vara framgångsrika än de som inte ägde någon hund eller katt.

Enligt studien tjänade katt- och hundägarna ungefär 45 000 kronor mer om året än de som inte hade något husdjur. Studien visar att djurägare tränar fem gånger i veckan medan de som inte har något husdjur tränar tre gånger i veckan.

De som har katt eller hund hade också större chans att vara gifta, ha barn, ha en universitetsexamen och ha kammat hem drömjobbet, skriver Nyheter24.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.