Vad är Dobo – kom i form med hunden

Dobo är en ny hundsport som förenar motion och trevlig samvaro med hunden. Övningarna utförs i huvudsak med hjälp av äggformade bollar. Vissa dobo-övningar görs med halvbollar och vissa med balansdynor.

Vad är Dobo?


Dobo är en ny hundsport som förenar motion och trevlig samvaro med hunden. Övningarna utförs i huvudsak med hjälp av äggformade bollar. Vissa dobo-övningar görs med halvbollar och vissa med balansdynor. Man tvingar aldrig hunden till övningarna, utan de ska utföras på hundens villkor så att föraren stöder hunden. Grenen innehåller tre slags rörelser; hundens rörelser, förarens och sådana man utför tillsammans. Grenen innehåller övningar för både nybörjare och mera avancerade utövare. Många av rörelserna går att modifiera från lätta till väldigt utmanande med bara små justeringar. Idén bakom övningarna varierar. Vissa övningar är tänkta att utveckla balans, andra kroppskontroll, muskelstyrka eller tänjbarhet. I Dobo inverkar många av övningarna samtidigt på många muskelgrupper och tjänar många syften. Många av Dobo-övningarna är stora rörelser, där många olika muskelgrupper får samarbeta. Också i synbart statiska rörelser får både hundens och förarens muskler jobba hårt.

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg
Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg
Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.