Flera stulna hundar och hundrån – ett nytt fenomen i Sverige?

Flera hundrån och nu stulna hundar vid inbrott, är det ett nytt fenomen vi har i Sverige? Har hundar blivit det nya ”guldet” vid inbrott? Vågar man lämna hunden ensam hemma?

För någon vecka sedan rånades en kennelägare på sex Golden Retrivervalpar, som fortfarande är spårlöst borta. Förra veckan rånades en hundägare på sin valp mitt i natten. Vid båda rånen användes våld.

I måndags var det inbrott i en villa i Tenhult, där stals två blandrashundar, en vuxen hane och en valp.
Ingenting annat ska vara stulet i huset.

Är detta ett nytt kallt Sverige, där man inte har någon empati, inte har några känslor för djuren alls utan helt kallt stjäl djur för pengarnas skull?

Vågar man lämna sin hund ensam hemma? Eller finns risken att hunden inte är kvar då du kommer hem?

Vad är det för personer som kan stjäla en hund? Den behöver omvårdnad, mat och plats framför allt, det är inte lätt att hantera en hund innan försäljning? Är det inte lättare för en tjuv att stjäla saker som går lätt att förvara?

Vad är det som händer egentligen?

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 svar på Flera stulna hundar och hundrån – ett nytt fenomen i Sverige?

 1. Jenny skriver:

  Jag blev utsatt då två st kvinnor försökte ta min valp när jag var ute med henne men jag kämpade emot och på något sätt lyckades jag komma loss men min hund blev psykiskt skadad och jag både fysiskt och psykiskt skadad.
  Tre män stod och tittade på och jag skrek på hjälp men istället för att hjälpa så tog en upp mobilen och började filma i stället.
  Flyttade dagen efter och har numera alltid pepparspray i fickan.

  • dognewss skriver:

   Så fruktansvärt och så hemskt att ingen kommer och hjälper . Hoppas du mår bättre nu och att hunden mår bra

 2. Aarne Peltonen skriver:

  Hej, ja det nya är , 500:- runt hörnet.
  2 ggr har dom stulit vår labbe 2018,
  ( mitt på dagen)
  Jag går inte ut utan vapen oavsett tid .
  En del ica affärer har skaffat vakter,
  Så där har dom koll,
  Men det har spårat ur , kan jag tycka!
  Mvg Aarne P

 3. Louise Jonsson skriver:

  Lämna aldrig er kära hund utanför en butik.Gå ut och rasta hunden innan ni ska till butiker och Köp-Center den klarar sig 4timmar eller låt nån granne som känner hund se till den.Jag har haft hundar iflera år och jag har aldrig,aldrig bundit hunden utanför en butik eller nån annanstans.
  l

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.