Lät sin sjuka hund självdö – döms för djurplågeri

Bild: Pixabay

Hunden var svårt sjuk och måste opereras, men hann dö innan ingreppet. Nu har hundägaren dömts i Växjö tingsrätt.

En 29-årige man från Ljungby ägde en femårig blandrashund. Ifjol somras blev hunden sjuk och började kräkas och tappade aptiten. Efter en månad tog mannen hunden till veterinären, som kunde konstatera att hunden var så mager att höftben och revben stack ut. Veterinären sa vid förhandlingarna i Växjö tingsrätt att hon blev ”chockad när hon såg den”.

Vid veterinärundersökningen framgick att något föremål fastnat i tarmen och att hunden måste opereras. Problemet var att hundägaren inte hade pengar och hunden var inte försäkrad. Mannen stod inför att avliva hunden eller hitta ett annat hem eller försöka skaffa fram pengar till operationen.

Mannen tog med sig hunden hem från kliniken med uppmaning att åka in akut om hunden blev sämre. Samtidigt avtalades det om en operationstid följande vecka. Mannen kom dock aldrig tillbaka till veterinären då hunden hade självdött.

Tingsrätten ansåg att mannen måste ha insett att hunden led av att den under lång tid inte fick i sig tillräckligt med mat. 29-åringen döms för djurplågeri till villkorlig dom och 2 000 kronor i böter, skriver smp.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.