Försökshundar tvångsmatas med bekämpningsmedel – nya horribla djurförsök avslöjade

En anställd på ett djurförsökslabb i USA har kunnat avslöja hur beaglehundar tvångsmatas med bekämpningsmedel. När hundarna inte tvångsmatas hålls de i kala stålburar.

Filmerna är inspelade på ett djurförsökslaboratorium i delstaten Michigan där en person från organisationen Humane Society of the United States (HSUS) tog anställning för att kunna visa vad som vad hundarna utsätts för.

Varning – känsliga tittar skall inte kolla denna video

I filmerna tvångsmatas hundarna med bekämpningsmedel i djurförsök  som ska pågå under ett år. Mellan att hundarna tvingas äta bekämpningsmedel hålls de i kala stålburar, och enligt HSUS tas hundarna inte ut ur burarna annat än under dessa stunder.

36 beaglehundarna ingår i de försöken men det totala antalet hundar som utsätts för djurförsök i USA är mycket, mycket större – mer än 60 000 (!) hundar används enligt HSUS i djurförsök i USA varje år. Försöken gäller, förutom  bekämpningsmedel , också djurförsök för till exempel läkemedel och tandimplantat, skriver Djurensrätt.

Det här kan du göra

Skriv under det upprop som HSUS har startat för att rädda hundarna

Skriv under Djurens Rätts upprop för att Sverige ska gå i täten för att ersätta djurförsök

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.