Elever hjälper hundälskare att minnas gemensamma stunder

Från vänster; Elin, Amanda och Sara från Realgymnasiet i Uppsala som driver UF-företaget Puppy Memories.

Vill du kunna följa din hunds utveckling från valptiden genom hela livet. Då kanske Elin, Amanda och Sara från Realgymnasiet i Uppsala kan hjälpa till. De har som en del av deras utbildning startat ett UF-företag för hundälskare, Puppy Memories UF.

Puppy Memories boken kan du köpa här

De tre tjejerna som går i årskurs 3 på hundutbildningen på Realgymnasiet i Uppsala har tagit fram en fyll-i bok för hundägare. Företaget drog igång under hösten förra året och vänder sig till dem som ska köpa valp och även till dem som har en hund sedan tidigare. I boken kan man fylla i information om tiden med valpen och följa hunden genom hela livet. Den ger möjlighet att dokumentera träning, mat och många andra områden.

-Att starta UF-företag är en del av vår Entreprenörskurs på vår utbildning. Vi har tidigare känt själva att produkten saknas på marknaden. Det finns liknande produkter för föräldrar som får barn men att få en hund eller valp är en stor sak i livet. Man ägnar mycket tid och kärlek till sin hund och att få möjlighet att spara alla minnen är fantastiskt, berättar de.

Sara är den som utformat boken utan någon bakgrund alls i att jobba med grafisk formgivning.

-Jag hade aldrig jobbat i InDesign eller andra verktyg innan utan det lärde jag mig på vägen. Jag är målinriktad som person så att genomföra det var en självklarhet, berättar Sara.

Alla tre har idag ett stort hundintresse men det har inte alltid varit så.

-Jag har alltid varit rädd för hundar. Jag började läsa Djurvård på Realgymnasiet först men bytte sedan inriktning. På grund av allergi i familjen har jag aldrig kunnat ha egna djur. Jag började gå ut med en bekants hund och när de senare skaffade en ny hund, Maxi, blev jag förälskad. Jag har varit som Maxis PT ända sedan start. Jag ska definitivt skaffa hund i framtiden. Då blir det en Tollare, säger Elin

Nu när boken är klar så är nästa mål att få ut den på marknaden. Att får jobba med företaget efter studierna är en dröm.

-Vårt mål är att gå med vinst och lyckas driva företaget. Det hade såklart varit fantastiskt roligt om det gick så bra att vi kunde fortsätta driva företaget efter UF-periodens slut, säger Sara och alla håller med.


DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.