Hundarna har tagit över mitt liv!

2012 skrev jag min första bok. 2013 köpte jag min första hund. Det gick lite hand i hand, för jag tänkte att en hund var något jag skulle behöva när jag tänkte sluta jobba som lärare, och istället skriva barnböcker. Med en hund skulle jag ju komma ut med lite jämna mellanrum, och inte fastna framför datorn hela dagarna. Man skulle kunna säga att det var främst av hälsoskäl, och lite av sällskapsskäl jag ville ha en hund. Man skulle kunna säga att det inte alls blev som jag hade tänkt mig.

En solig sommardag föddes Dolly. Nej, jag vet egentligen inte vad det var för väder, men det kändes bra att skriva. Hon hette dessutom inte Dolly, utan Hanna. Himmelska Hanna. Men en matte som heter Anna kan inte ha en hund som heter Hanna, det går ju bara inte. Så Dolly blev det. I oktober flyttade hon hem till mig och min man, och hon var minst i hela kullen. Hon var så liten att hon låg i mitt knä och knappt märktes medan jag jobbade. Men hon blev större, och kvar i knät skulle hon ligga. Till slut var hon så stor att jag var tvungen att hålla i henne med en hand för att hon inte skulle ramla av. Ibland la hon huvudet på tangentbordet, och då gick det ju inte att jobba alls. Man skulle kunna säga att det jag trodde var ett bra drag för mitt nya jobb visade sig vara tvärtom. Oj, vad jag skulle ha hunnit med mer om jag aldrig skaffat Dolly, och oj, vad mycket tråkigare mitt liv skulle ha varit.

Det var så mycket roligare att ha en hund än jag någonsin kunnat tro. Ja, hon var och är envis som synden, går inte utanför dörren när det är för kallt, för regnigt, eller för blåsigt. Och när det är varmt och soligt, då vägrar hon istället att gå in. Hon är allergisk mot det mesta och dyr i drift, och alldeles, alldeles fantastisk. För att det inte skulle svida allt för mycket i plånboken med allergimediciner, veterinärbesök och specialfoder såg jag till att skriva böcker där hon fick huvudrollen, serien om Dolly Detektiv. Då kändes det lite som att hon tjänade sina egna pengar.

Eftersom det var så kul att ha en hund ville jag förstås ha fler. Lilla Selma kom in i bilden, en valp så vild att hon snabbt fick byta namn från Söt-Selma till Sat-Selma. Sen, en omplaceringshund från Hundstallet. Innan den hunden kom till oss hade jag varit lite naiv, och inte ägnat en tanke på de hundar som haft jobbiga liv. Det ändrades nu, och för att kunna göra någon liten skillnad och hjälpa till skrev jag en bok, Hjördis hittar hem, där en del av vinsten går direkt till Hundstallet. Boken finns fortfarande kvar, men tyvärr inte hunden. Och inte heller Sat-Selma, som vi var tvungna att säga hej då till somras.

Ensam kvar var Dolly, som visade alla tecken på saknad. Men saknade hon sällskap av en annan hund, eller var det bara Selmas sällskap hon saknade? För att ta reda på det gjorde vi det enda självklara, vi lät en djurkommunikatör fråga henne! Dolly visste vad hon ville, hon ville att vi skulle skaffa en ny hund. Det skulle vara en hanhund, en i samma storlek som henne, och helst en valp så hon kunde uppfostra den som hon ville. Några veckor senare kom Bobby, med ett flygplan från Spanien, tillsammans med sin uppfödare och några kullsyskon som också skulle få nya hem i Sverige. Med ett ”He´s crazy” överlämnade uppfödaren den lilla valpen till sin nya ägare, och crazy var och är han. Men Dolly är nöjd,

och det är det viktigaste. Vad är väl några stolar, en fjärrkontroll, ett stort antal reflexer och lite dörrlister i jämförelse med det?

Jag är lite sugen på att be djurkommunikatören prata med Dolly igen, och fråga om hon är nöjd nu, eller om hon vill ha ännu en hund som sällskap. Men tänk om hon säger ja? Kanske bäst att jag låter bli ändå. Det är nog bättre att jag ägnar mig åt de hundar jag har, och de hundar som inte har det så bra istället. Just nu försöker jag samla ihop pengar till gatuhundar i Rumänien med hjälp av boken Chippen från tippen.

Ni hör ju, hundarna har tagit över mitt liv, och jag skulle inte vilja ha det på något annat sätt!

Text: Anna Hansson

Hör av er till Dog News på epost dognews@hotmail.se om också du har en intressant egen ”hundhistoria” att berätta för våra läsare.

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Hundarna har tagit över mitt liv!

  1. Vilka underbara hundar! Och wow att ta in en djurkommunikatör. Om du använder hen igen, kanske du kan fråga Dolly om valet av Bobby var bra och kanske skippa om hon vill ha en till valp. 😉

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.