Brutalt kennelrån överklagas till Hovrätten

Domen för det uppmärksammade valprånet i Önnestad överklagas nu till hovrätten. Både åklagare och advokater vill att den prövas i högre instans, skriver SVT.

Kristianstads tingsrätt dömde en 27-årig man till fem års fängelse för ett synnerligen rått rån av sex hundvalpar från en kennel i Önnestad utanför Kristianstad den 9 januari 2019. En 34-årig man frikänns från åtalet för grovt rån. Tre andra personer döms för häleri av de stulna hundvalparna. Nu överklagas domen.

27-åringens advokat Kristoffer Ståhl har överklagat åtalspunkten om grovt rån och vill att mannen ska frikännas. Advokaten vill också att skadeståndet omprövas till målsäganden.

Åklagaren Christofer Ramkvist överklagar också, och vill att 34-åringen bör dömas till fängelse.

Även domen för en kvinna i 30-årsåldern överklagas av hennes advokat. Kvinnan dömdes till villkorlig dom för häleri, misstänkt för att ha förvarat stulna valpar i sin lägenhet, skriver SVT.

Fem av sex valpar har hittats och återförts till kenneln. Tre av valpköparna fick skadestånd motsvarande priset för valparna de hade köpt.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #valprån #skåne #goldenretrivier #hundvalp #hovrätt #överklagas

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Brutalt kennelrån överklagas till Hovrätten

  1. anna skriver:

    Ja, in med både 34-åriga mannen och 27-åringens flickvän sambo i fängelse. Hon är den enda av dem som har hundkunskaper och är insatt i hur allt funkar. Hon har ju bistått med råd och dåd i massor. Hon är otroligt medskyldig. Hon kan endast gå fri om om hon omedelbart kontaktat polisen när hon fick höra att killarna hade valparna.
    34-åringen finns på film när han levererar valp i Göteborg.
    Uteslut tjejen ur SKK om det inte redan är gjort. Ingen vill behöva se en sådan hund-kriminell på en utställning!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.