Stöldsäsong av hundar – var beredda

Det finns verkligen skäl att vara på sin vakt mot hundstölder nu när vi vistas utomhus mer. Här är några situationer att vara uppmärksamma på.

Man kan frestas att parkera bilen i parkeringshus för att det är svalt. Men där kan tjuvar jobba mer ostört. Med en skylt om ”Hund i bil” blir risken ännu högre.

Det finns ligor som kör omkring och letar efter hundar i trädgårdar och det är gjort på ett ögonblick. Ja, även en stor respektingivande hanne kan stjälas om de har med sig en löptik. För herrans massa år sedan stals en väktarhund så.

Knyta hunden ensam utanför affären är också som alltid en stor risk. Det är lätt att bara gå fram och knyta loss kopplet och ingen reagerar. Dessutom är det varmt på asfalten så hunden har det troligare bättre hemma under handlingen.

Men de är riktigt fräcka, som hundtjuvarna som kommer fram, som om de rånar en på mobilen. ”Ge mig din hund!” I våras råkade en kvinna i Göteborg ut för ett sådant försök vid Härlanda tjärn. Precis som vi skrev om, den här gången då tjuvarna gick på fel person: Fräcka hundtjuvar mitt på dagen. Hur kan man skydda sig från en sådan tragedi om man inte är gammal boxare? En självförsvarsspray och attityd?

Vaksamhet är användbart, kanske gå åt andra hållet om man ser skummisar på avstånd – och hålla sig bredvid andra om man känner att något är konstigt. Påkalla uppmärksamhet!

Varning också för hundtjuvar i folksamlingar och festivaltider

Vår granne släpper inte sina hundar med blicken nu för tiden efter samma hundtjuv två gånger försökt koppla loss och stjäla hennes hund på loppisevenemang.

Det är ju koppeltvång nu och man har bättre kontroll på hunden i snöre också. Och inte vara rädd för att vara oartig om någon blir för närgången med din hund och visa ogillande om folk hänger utanför trädgården med bil. 

Det är värt att vara vaksam för att kanske slippa traumat av en stulen hund.

Trevlig sommar!

Vid tangenterna Seth Sjöblom

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundvalp #hundtjuvar #hundstöld

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.