Varg attackerade hund i koppel – får skjutas

Länsstyrelsen har gett klartecken för skyddsjakt på den oskygga varg som setts till i Edsbyn flera gånger den senaste tiden.

Det är helahälsingland.se som har rapporterat om vargen i Edsbyn och hundattacken i onsdags, skriver SVT.

Vargattacken skedde sent på onsdagskvällen under kvällspromenad med familjens två sällskapshundar av rasen australisk terrier, som väger cirka 5-7 kilo, skriver Jaktjournalen där ägaren berättar om den hemska händelsen.

Klockan var kring 22.40 och mannen och hans hundar promenerade utmed en gata i villaområdet i Lillbo. Plötsligt stod en varg ca 10 meter ifrån mannen och hans hundar. En av hundarna slet sig och vargen gick till attack och började jaga hunden som blev biten i rygg, mage och ljumske. Det handlar om en ung oerfaren varg, en äldre varg skulle ha bitit ihjäl hunden.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #varg #vargattack

Husdjur
Husdjur

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.