Låna en hund – ett nytt sätt att ha hund

Låna en Hund (www.lanaenhund.se) är en Community där hundälskare ska kunna dela med sig av sin kärlek till, och intresse för, hundar. Hundlånare kan hitta hundägare som gärna delar med sig av sina hundar så att alla kan få njuta av flera hundpromenader, hundlek, hundmys och hundpussar när man känner för det!

Idén föddes när min valp Jack började på hunddagis och jag saknade sällskap på jobbet, särskilt saknade jag (och vissa av mina kollegor!) lunch promenaderna. Jag jobbade på Östermalm, nära Gärdet, och visste att det fanns många hundar i lägenheterna runt omkring mig som gärna hade hängt med mig en timma på lunchen, men hur skulle jag hitta dem? Så jag skapade en plats där alla hundälskare kan hitta varandra, säger Susanne André som skapat hemsidan.

Det finns många som vill ha hund men för olika anledningar inte kan äga en hund själva. Genom hemsidan ska alla hundälskare få möjlighet att få utlopp för sitt hundintresse, och vi vet att många hundägare gärna delar med sig av sin hund. Hundägare går mellan 1 000 till 1 500 timmar om året med sin hund. Att slippa gå några av dessa timmar har de oftast inte något emot. Hundar behöver också mer än bara motion, de behöver stimuleras mentalt och de (det) kan man ofta åstadkomma genom att ge dem nya upplevelser.

Låna en hund har hundlånare som vill ge sina barn möjligheten att få umgås och lära känna hundar. Även hundlånare som vill ha hundsällskap under sin löptur, eller långpromenad i skogen. Samt före detta hundägare som vill tänka till innan de skaffar ny hund, men saknar mysandet innan de får sin nya hund. Sedan finns det hundlånare som vill skaffa hund, och vill ”prova på” hundägandet innan de bestämmer sig.

För att möta alla dessa hundlånare(s) behov så finns det hundägare som glatt låter en mamma och dotter gå en kvällspromenad så att dottern får hänga med en hund, eller gärna tar en paus i ”hundägandet” en lördag och låter sin hund hänga med en familj som tar en lång skogspromenad så de själva kan shoppa, gå på museum eller bara hänga hemma.

Resultatet är gladare och lugnare människor, friskare och mer harmoniska hundar, och en ökad gemenskap mellan folk som bor eller jobbar nära varandra. Alla vinner.

Låna en Hund har en trygg och säker kommunikationsfunktion där premiummedlemmar kan ta kontakt med varandra utan att ge ut sina egna kontaktuppgifter. För att prova på tjänsten skapar man en profil, berättar om sig själv och sitt hundintresse som lånare, eller om sig själv och hunden, om man är hundägare. Sen är det bara att titta sig omkring i sitt närområde och hitta andra likasinnade hundälskare. När man vill ta kontakt blir man premiummedlem (pris är 250kr/år – lånare; 450kr/år – hundägare) och kan skicka meddelanden till andra medlemmar. När man får respons stämmer man träff för att lära känna varandra. Det finns även råd om första mötet och en checklista man kan använda.

Hemsidan har även tips om bra promenadområden (de tar gärna emot tips), bra appar och hundpoddar, andra hemsidor och träningstips.

Kolla in hemsidan Låna en hund som är ett nytt sätt att ha hund – tillsammans!

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #lånaenhund

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.