Totalt 23 hundar har dött i diarré

Nu kommer det en ny rapport om antalet hundar som har dött på grund av diarré. 23 hundar har dött efter blodig diarré, säger räddnings- och säkerhetschef Jorun Jarp vid norska veterinärinstitutet till NRK. Den norska myndigheten Mattilsynet har fått in rapporterat om sjuka hundar från hela landet.

Från kollegor ute på fältet har vi fått rapport om 21 hundar som har dött av blodig diarré. Det säger räddnings- och säkerhetsdirektör Jorun Jarp vid Veterinärinstitutet.

Uppdaterat 8 september kl 5.40

Under lördagen fick Veterinärinstitutet in 2 nya fall av döda hundar som skall obduceras nästa vecka, så nu är det totalt 23 hundar som har dött av diarré.

Hon säger att det är möjligt att det finns flera fall över hela landet och är orolig för att hundar som ursprungligen är friska och som är vaccinerade har blivit sjuka.

Hon säger att det finns många trådar som måste nystas ihop. De hundar som har blivit sjuka kommer från många olika platser i landet och de har druckit och ätit olika saker, skriver nrk.no.

Vad kan du göra?

  • Låt INTE din hund nosa på andra hundars avföring eller urin
  • Begränsa närkontakt med andra hundar
  • Var uppmärksam på din hunds välmående – kontakta veterinär omedelbart om hunden får blodig diarré eller nedsatt allmänkondition
  • AniCura Norge uppmanar på sin fb sida att man ska undvika hundutställningar eller andra hundevenemang
  • Boosta din hunds immunförsvar med probiotika dagligen tex Only Good Dog som ger din hund ett bättre immunförsvar

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #sjukahundar #smittsamsjukdom

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Totalt 23 hundar har dött i diarré

  1. simone skriver:

    Om man har hunddagis,hur ska man göra då? låta hundarna komma som vanligt? man blir ju lite orolig.Nu är detta i Sverige.mvh Simone

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.