Två nya fall av sjuka hundar i Norge

Sedan måndagen ​​har Mattilsynet fått två nya rapporter om hundar med liknande sjukdomssymtom som de hundar som tidigare dött av diarré i Norge. Fallen kommer från Akershus och Hordaland. .

Detta är fall som har rapporterats direkt till Mattilsynet och inte som feedback via undersökningen som skickats till veterinärer.

Hittills har uppskattningsvis 43 hundar med liknande symtom på sjukdom dött.

Mattilsynets undersökning visar att nästan 90 olika hundraser har haft liknande symtom.

Det är viktigt att komma ihåg att diarré är ett ganska vanligt symptom hos hundar, men ofta med mindre akut sjukdomstillstånd. Det är inte alltid smittsamt och fallen kanske inte är sammankopplade. Därför kan alla rapporter om hundar med blodig diarré inte sättas i sammanhang förrän man vet vad sjukdomen faktiskt orsakas av.

Mattilsynet följer flera spår i samarbete med Veterinärinstitutet i hopp om att hitta orsaken till de många fallen av sjuka och döda hundar på sistone.

Mattilsynet rekommenderar fortfarande hundägare att begränsa nära kontakt mellan hundar och att hålla hundar i koppel.

SVA  Senaste uppdatering: 2019-09-24 klockan 9.19 SVA har utvärderat läget. Vi ser ingen anledning att ändra våra rekommendationer. SVA bedömer att det inte finns anledning att misstänka att det rör sig om någon allvarlig smittsam sjukdom som sprider sig från hund till hund och innebär en risk för utbrott av sjukdom hos svenska hundar. Det finns inte heller någon risk för ökad sjukdom hos andra djurslag.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #sjukahundar #smittsamsjukdom #parvovirus #giardia #veterinärinstitutet #Providenciaalcalifaciens

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.