”Ett generellt husdjursförbud i lägenhet är inte tillåtet”

Allt fler fastighetsägare inför husdjursförbud i sina nyproduktioner – trots att det strider mot hyreslagen. –Ett generellt förbud mot att ha husdjur är inte giltigt, säger Susanna Skogsberg, förbundsjurist på Hyresgästföreningen till DN.

– En fastighetsägare får inte förbjuda husdjur om det inte finns särskilda skäl för det. Då ska det vara att man väljer hyresgäster till ett allergiboende utifrån att de har problematik. Då följer en rad förbud mot att ha blommor, parfym, rökning, pälsdjur och rengöringsmedel, säger Susanna Skogsberg, förbundsjurist på Hyresgästföreningen.

Om en fastighetsägare vill säga upp en hyresgäst som trots förbud har husdjur kan frågan komma att prövas av hyresnämnden. I ett uppmärksammat fall 2010 i Hammarby sjöstad hotades ett par med två Amstaff-hundar med uppsägning. Paret hade skrivit under ett hyreskontrakt som förbjöd kamphundar men fick ändå rätt i hyresnämnden att behålla både hundar och lägenhet, skriver DN, läs hela artikeln på DN här.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #rehabilitering #hundvalp

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.