Hantering av misstänkt rabiessmittad hund utreds

Bild:pixabay

Den 5 december mottog Länsstyrelsen i Östergötland information om en misstänkt rabiessmittad hund i Östergötland. Dagen innan kom hunden in till ett djursjukhus i länet. 11 personer utsattes för eventuell smitta innan Länsstyrelsen fick vetskap om hunden.

Hunden ska ha haft anfall och kramper då den kom in till ett djursjukhus den 4 december. 11 personer blev exponerade av misstänkt smitta. Hunden ska ha varit ”skogstokig” och bitit tre personer, rivit tre personer och övriga ska ha utsatts för blodstänk och saliv. Samtliga personer vaccinerades senare.

– Från vårt håll är det detta vi befarar och fasar för. Att det är en tidsfråga innan vi har rabies, när det handlar om hundar som saknar papper och där vi inte vet om de är vaccinerade, säger Pernilla Stridh, länsveterinär Länsstyrelsen Östergötland till SVT.

Den 5 december sent på kvällen fick länsstyrelsen uppgift om att hunden som saknade pass och papper inte var rabiessmittad. Dock var hanteringen av ärendet bristfällig och ska nu utredas.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #länsstyrelsen #djursjukhus #rabies

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.