Kan hunden bringa dig mer tur och lycka?

Vi blir lyckliga av våra hundar. Det finns ju till och med studier som visar att hundens blick kan göra dig lycklig. Men hur är det med tur? Kan hunden ses som en bringare av tur? Svaret på den frågan är ja. Men det handlar kanske inte så mycket om hunden som symbol utan mer om den attityd som du som hundägare har.

Lev längre och ta fler lotter!

Något som kan tala för att hunden kan bringa dig mer tur är att du kan leva längre som hundägare. Du har alltså inte mer tur än andra då du surfar in på Lottolands hemsida, men du kan köpa många fler lotter i ditt liv. Därmed får du fler vinstchanser än spelare utan hundar som dör tidigare.

Med ett längre liv finns det mer lycka att uppleva och det behöver ju inte bara handla om tur. Den som är aktiv och gärna ser det goda i allt kan få ut mycket av några extra år. Dessutom är det ju inte sällan så att samvaron med hunden är det som får det att kännas som att varje dag är som en lottovinst.

Kineserna högaktar hunden

Det är inte ovanligt att kulturer dyrkar specifika djur. I Indien är kon helig för att den är gravid lika länge som en människa. Det leder till att man inte ens tutar på en ko som står mitt i vägen. I Kina är hundar mycket viktiga djur. Men man hanterar människans bästa vän rätt så annorlunda om vi ska jämföra med indierna och deras kor.

Det finns ett kinesiskt talesätt som säger att du inte ska jaga iväg en hund som kommer till din dörr. Istället ska du bjuda in vovven för att med säkerhet få bättre tur. Det tycks alltså finnas en tradition av hunden som en turbringare.

När hunden väl har kommit in i farstun kan det dock bli ett snabbt slut på hundlivet. Kineserna har ju till och med festivaler där hundköttet hyllas. Frågan är om den slaktade hunden också bringar tur…

Men det är inte bara i Kina som hunden kan anses vara ett djur som ger lite mer tur. I Frankrike ska det finnas en tradition som gör gällande att det är tursamt att kliva i avföring. När en fransman kliver i hundens lämning på trottoaren blir han alltså inte rosenrasande. Istället springer han till närmaste kiosk och köper skraplotter.

I England är det dalmatinern som ger tur

Engelsmännen ser också hunden som ett viktigt djur. Men de har ett särskilt gott öga för dalmatinerhundar. Enligt brittisk tradition är det mycket tursamt att se en dalmatinerhund då du till exempel är på väg till ett möte.

Om du ska göra något viktigt i England och ser en dalmatiner först betyder det enligt inhemsk tradition att det kommer att gå mycket bra!

Tur kan ha med självkänsla att göra

Det går att diskutera vad tur egentligen är. Den som inte tror att det finns någon slump ser inte tur som något tillfälligt och svårt att greppa. Många gånger kan det ju faktiskt vara så att det vi lyckas med inte alls har med tur att göra. Lyckan kommer av att vi lägger ner tid och kraft på det som vi vill lyckas med.

Det finns studier som visar att vi presterar bättre när vi mår bra. Livet kan upplevas som lättare och smidigare på så många vis när vi är harmoniska. En förlust på brädspelet mot barnen känns inte lika otursam när du är tillfreds med ditt liv.

Hunden har en förmåga att påverka vår lycka på så vis att vårt självförtroende ökar i dess sällskap. Det här är något som kan ha mycket stor påverkan på det som vi uppfattar som tur. Hundens influens får oss att känna det som att vi är personer med tur. Och bara tanken om att det är så gör att vi ser fler situationer där det faktiskt går vägen.

Ska du skaffa hund för att öka turen?

Om du funderar på att skaffa hund är det inte tur som ska stå i centrum för beslutet. Däremot bör du beakta hur din lycka kan få fart med detta husdjur. Det finns så många studier som visar att hunden förändrar livet för stora och små.

Visst kan du skaffa hund för att bli lyckligare men om du tänker dig att en bästa vän med fyra ben kommer att ta dig hela vägen till jumbovinsten på ett lotteri är du ute och cyklar. Det finns ingen vetenskap som bevisar att det skulle vara så.

Fransmännen kan sluta gå i hundbajs på trottoaren, kineser behöver inte släppa in förrymda hundar i dörren och engelsmän behöver inte leta efter dalmatiner inför avgörande möten. Att helt enkelt ha en egen hund som förgyller livet där hemma kan vara allt som krävs för att livet ska ta en ny vändning, med eller utan tur!

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #lycka

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.