Vargar kan förstå människor och apportera bollar så som hundar

 Forskare vid Stockholms universitet har upptäckt att också vargar kan tolka mänsklig kommunikation och förstå att de ska hämta en kastad boll. En förmåga som man tidigare trott uppstod hos hundar först sedan de blivit tama.

Vargvalpen hämtade bollen

Under försöket visade dock tre åtta veckors valpar från samma kull ett spontant intresse för en kastad boll och hämtade, efter uppmaning, bollen till en för dem helt okänd person. Resultatet är överraskande eftersom man tidigare antagit att de kognitiva förmågor som krävs för att förstå signaler från människor, som de som krävs för att förstå apport, uppstod hos hundar först efter att människor tämjt dem för minst 15 000 år sedan, läs hela artikeln på Forskning.se

Vetenskaplig artikel:

Intrinsic ball retrieving in wolf puppies suggests standing ancestral variation for human-directed play behaviour.Christina Hansen Wheat, Hans Temrin. iScience

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #hundvalp #hundblogg #varg #vargvalp #forskning

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.