Intervju med agilitystjärnan Blåndie

Intervju med agilitystjärnan Blåndie!

Blåndie är 9 år och tävlar på högsta nivå i agility tillsammans med sin matte. Hon älskar att träna och tävla och VetZoo har fått äran att ställa några frågor till henne.

Vilket är ditt bästa tips för nybörjare?
Först och främst är det viktigt att man väntar tills att man har vuxit färdigt, alltså att man inte börjar träna för tidigt. Det är inte bra för kroppen om du börjar när du är för ung, precis som med all typ av träning!

Sedan är det viktigt att man lägger bra grunder. Man börjar träna på en väldigt enkel nivå och lär sig alla hinder på ett sätt som inte är läskigt eller skadligt. 

Låt det ta tid! Vi alla är olika och lär oss på olika sätt, ha inte för höga krav på dig själv utan ge dig tid att lära dig utan att pressa dig själv. Det finns många vägar till målet och det viktigaste är att ha kul på vägen dit!

Om du inte vet vart du ska börja så finns det massvis av duktiga och kompetenta instruktörer man kan få hjälp av. Att gå kurs är superkul och man får hjälp och verktyg att ta sig vidare i träningen! (Jag har själv gått massvis av kurser i mitt liv och jag älskar det!)

Vilka anser du är de bästa belöningarna?
Den bästa belöningen är den belöningen som är bäst för dig! Vi alla är så olika och gillar olika saker. Själv älskar jag godis, speciellt dessa som vi just nu har 15% rabatt på! Förutom godis så älskar jag att kampa, gärna med luddiga kampleksaker och bollar! Tryck här för att komma till en hel uppsjö av superroliga leksaker!

Vilket är ditt bästa tips för att hantera tävlingsnerver?
Mitt bästa tips är att inte vara för hård för dig själv. Man får se varje tävling som en erfarenhet, för varje tävling lär vi oss något nytt. Att vinna är inte det viktigaste utan det viktigaste är att få ha kul inne på banan tillsammans med matte eller husse!

Är du suger på att börja träna agility? Här nedan har vi agilityhinder och tillbehör för dig som vill börja träna tillsammans med din matte eller husse!

>> Till agilityhinder och tillbehör

Innehåller annonslänkar för VetZoo 

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #hundvalp #hundblogg #vetzoo #kampanjer #rabatt #acana

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.