Hund bet ihjäl flera andra hundar trots munkorgstvång

Foto: Pixabay

En Rottweiler hann bita ihjäl tre hundar och skada minst en fjärde hund och dess ägare innan hunden omhändertogs och avlivades. Hunden skulle bära munkorg och vara kopplad, vilket ägaren struntade i.

I juli 2018 bet hunden ihjäl en hund och attackerade en annan hund och dess ägare så att de behövde söka veterinär och läkarvård. Länsstyrelsen bestämde då att hunden ska bära munkorg och vara kopplad, vilket hundägaren struntade i.

I februari 2019 var det dags igen, då attackerade hunden en liten cairnterrier så illa att den behövde avlivas. I mars 2019 var hundägaren med hunden i Göteborg, då slet sig hunden och attackerade en Keeshound så illa att den tvingades avlivas.

I april 2019 omhändertogs hunden av den 50-åriga kvinnan från Lilla Edet. Hunden testades och efter mentaltest avlivades hunden. Kvinnan åtalas nu vid Vänersborgs Tingsrätt misstänkt för två fall av brott mot lagen av tillsyn av hundar och katter, skriver ttela.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #hundmänniska #hundpromenad #hundvalp #djurplågeri #rottweiler #länsstyrelsen #veterinär

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.