Buffertkontot är hundägarens bästa vän

Foto: pixabay

Är det någonting som nya hundägare inte är beredda på när de utökar familjen med en bästa vän, så är det alla de oförutsedda utgifter som kan dyka upp. Främst är det veterinärkostnaderna som enkelt kan skena iväg bortom all föreställning, och det trots redan dyra försäkringar som täcker det mesta – men bevisligen inte allt.

Planera i förväg för det oförutsägbara

Har du planerat för de oförutsägbara kostnaderna i förväg så kommer du inte stå där med svansen mellan benen i en ekonomiskt ohållbar situation. Vid krissituationer finns det alltid lån att tillgå, vilket du kan lära dig mer om på Alltomprivatlan.se/lan-utan-uc/, som verkligen kan vara en räddare i nöden. Men kom ihåg att jämföra lånen, så att du väljer den lösning som passar dig bäst.

Med god planering behöver du dock inte vidta så drastiska åtgärder för att betala för din hund. Har du ett laddat buffertkonto redan innan du införskaffar hunden så är du redo även för de oväntade utgifterna.

Det är värt att komma ihåg att det är dyrt att vara hundägare, vare sig det dyker upp kostnader du inte hade räknat med eller ej. Den årliga kostnaden kan variera beroende på ras, storlek och så klart hunden i fråga, men i runda slängar brukar man säga att en hund kostar ca 15 000 kr eller mer per år. Första året man har hunden kan man dock få räkna med det dubbla. Det säger sig självt det blir en ordentlig summa under hundens livstid, och om hunden är otursföljd kan den årliga kostnaden mångdubblas. 

Ekonomiska minor att akta sig för

Den största fällan för hundägaren är att tro att det inte behövs någon djurförsäkring, men det kan vara värt att införskaffa sig enbart för rutinbesöken hos veterinären. Råkar hunden ut för en olycka eller blir sjuk så är det för många en ren nödvändighet att inneha en försäkring, för att ha råd med veterinärbesöket.

Det är också viktigt att ha bra koll på vad som inkluderas i din försäkring, samt att hålla ett litet extra öga på beloppet som hunden är försäkrad för. Har hunden en otursföljd period med flera besök hos veterinären så kan man snabbt komma upp i den årliga summa som försäkringen täcker. Skulle detta ske kommer du känna dig extra tacksam för att du redan lagt undan pengar för hunden, på ett separat konto. 

Något som många missar är att en hel del försäkringar inte täcker kostnader för tandingrepp på hunden. Det är inte ovanligt att hundar behöver dra några tänder då och då, eller har andra tandproblem, och är du inte medveten om att du kommer behöva betala för det ur egen ficka, så kan det bli en tråkig överraskning. 

Den största tjänst du kan göra både dig och din hund är att inte underskatta vad det kostar att ha en hund. Räkna med det oförutsägbara så ökar chanserna för att du och din hund kommer att kunna ha en lång relation med hälsan i behåll. 


DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #hundvalp #hundblogg #hundförsäkring #buffert

Husdjur
Husdjur

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.