Två hundar och kvinna attackerad av misstänkt varg

Foto: Pixabay

Både Länsstyrelsen och flera privatpersoner har sett en oskygg varg utanför Borås i Aplared , det finns både bild och videobevis från flera iakttagelser senast i mars 2020. I veckan attackerades en kvinna och hennes två hundar i närområdet av något som kvinnan beskriver som ett monster.

Kvinnan hade precis kommit hem till villaområdet med sina två viltspårhundar och noterade att hundarna reagerade genom att resa ragg då de närmade sig bostaden. Kvinnan var sedan på väg till jobbet men lät ytterdörren stå öppen och de två kopplade hundarna stod strax utanför dörren i ca 2,5 meters långa koppel.

Kvinnan hörde då att fasligt liv utanför och drog in hundarna i tron att hundarna hamnat i slagsmål med varandra. Till kvinnans förskräckelse ser hon att hundarna sitter fast i vad hon beskriver som en stor monsterhund, hon säger till BT.se att hon aldrig tidigare har sett ett så stort hunddjur, varför hon efter attacken börjat tro att det var en varg och ingen hund. Kvinnan tävlar i viltspår med hundar och är en mycket van hundmänniska.

Kvinnan lyckades i tumultet dra ut hundarna och besten ur hallen, hon sprayade både försvarsspray och hårspray på hunddjuret och slog den med en trädgårdsstol, tills den släppte taget om hennes hundar och sprang därifrån.

Både kvinnan och hundarna skadades i attacken. Kvinnan vårdades upprepade gånger på sjukhus för sina skador.

I sociala medier har kvinnan blivit påhoppad och kallad lögnare då hon publicerade sin historia.

Länsstyrelsen undersöker vad det kan handla om för djur, var det en varg eller en extremt stor hund?

Hur som helst så är kvinnan livrädd för att gå ut med sina hundar ingen och önskar ingen det som skedde henne.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #hundvalp #hundblogg #jagstannarhemma #monsterhund #storhund #varg

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Två hundar och kvinna attackerad av misstänkt varg

  1. Lotta Jidegren skriver:

    Detta låter skumt tycker jag. Om jag nu har uppfattat detta rätt så varför kopplar man sina hundar utanför sin dörr i 2,5 meters koppel och sedan tänker åka och jobba??? Att en varg oavsett hur tam den är skulle attackera i huset tror jag föga på.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.