Hundar tränas till att lukta sig till covid-19

Foto: Pixabay

Åtta Labrador-retriever deltar just nu i ett projekt där de tränas till att lukta sig till coronavirus.

Hundarna är de första praktikanterna i ett forskningsprojekt vid University of Pennsylvania för att avgöra om hundar kan upptäcka en lukt förknippad med viruset som orsakar sjukdomen covid-19. Om så är fallet, kan de så småningom användas i ett slags ”hundövervakningskår”, säger man på universitetet – som erbjuder en fyrbent metod för att screena människor på flygplatser, företag eller sjukhus.

Det skulle inte vara förvånande om hundarna visar sig vara skickliga att upptäcka SARS-CoV-2. Förutom droger, sprängämnen och livsmedelsföremål, kan hundar lukta sig till malaria, cancer och till och med en bakterie som härjar i Floridas citruslundar. Forskning har visat att virus har en specifik lukt, säger Cynthia M. Otto, chef för Working Dog Center vid Penn’s School of Veterinary Medicine.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #hundvalp #hundblogg #jagstannarhemma #corona #covid19 #coronavirus #labrador

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.