Margareta lurades på Blocket – valpen var så sjuk att den dog

Foto: Tullverket

Jordbruksverket varnar för att hundsmugglarna passar på under coronakrisen. Gunnel Hellman jobbar på Tullverket i Karlshamn ser i sitt jobb hur mängden insmugglade hundar tilltagit.  

– Vi har så många smuggelhundar nu så vi klarar inte upp det. Det är fruktansvärt och det har ju ökat enormt nu med anledning av covid-19.

Hon berättar att de små valparna, som ofta kommer från Ungern och Rumänien, förs under hemska förhållanden ihopträngda i lådor under den långa transporten. 

– Vi är på väg mot en katastrof i det här, säger hon till Expressen.

Margaretas hundvalp blev snabbt dålig och var döende

Margareta Nicklasson hade haft hund tidigare och ville gärna ha en ny när den gamla hade gått bort. På Blocket fick hon syn på en annons om en liten yorkshireterrier och tog kontakt med säljaren.

– Han lät väldigt vederhäftig och trevlig, säger Margareta. 

Hon fick stort förtroende för säljaren. 

– Han varnade mig för alla oseriösa annonsörer som säljer smuggelhundar på Blocket. Nu satsade han på det här med seriös hunduppfödning och han sa att hans fru var veterinär. Allt lät otroligt bra. Jag hade inte en tanke på att det kunde bli problem, säger Margareta till Expressen. (samtidigt listar Blocket sin 10 i TOPP säljare där hundar hamnar på en sjätte plats).

SE UPP FÖR OSERIÖSA SÄLJARE PÅ BLOCKET!

Margareta åkte upp till Stockholm till säljaren där hon möttes av den bedårande valpen. Hon frågade säljaren efter mamman till valpen, men han lugnade henne genom att säga att den var hos svärmor i en närliggande lägenhet. Margareta betalade 16 000 kr för valpen och fick med sig valpen hem och valpens papper.

Några dagar senare tog Margareta med sig valpen till sin egen veterinär för att kolla upp den så att allt var bra. Veterinären kunde inte hitta något chip och alla papper var troligen förfalskade. Några dagar senare ringde Jordbruksverket upp och sa att Margareta hade två val, avlivning i eller 2 månader i karantän för valpen.

Margareta valde karantän för valpen, men inom en kort tid blev valpen mycket sjuk, den blev slö, ville inte äta och fick diarré. Eftersom valpen var sjuk kunde den aldrig få en försäkring.

Valpen lades in på djursjukhus där den behandlades mot Giardia , efter tre dagars behandling var fakturan uppe i 25 000 kronor, en summa som Margareta själv fick betala. Tyvärr blev valpen allt sämre och dens tarmar hade troligen blivit förstörda av parasiten så valpen tvingades avlivas.

Kvar fanns en ledsen Margareta med stor hjärtesorg och en sammanlagd utgift för valpköp, djursjukhus och avlivning på 50 000 kronor!

Coronaeffekten: Fler skaffar hund – nu varnas köparna för oseriösa försäljare

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #hundvalp #hundblogg #jagstannarhemma #blocket #smugglare #tullverket

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.