Topp 3 varumärken för hundmat

Foto: Pixabay

Ansvaret ligger hos hundägarna när det gäller att se till att deras älskade skyddslingar får välförtjänt god mat av hög kvalité. Hundfoder av dålig kvalité kan i stunden vara lockande att köpa då de oftast är billigare. Men de är dyrare i längden. Detta, då hälsoproblem på grund av maten blir dyrare i längden och dessutom måste man ofta utfodra större mängder på grund av dåligt näringsinnehåll, vilket i slutändan blir dyrare samtidigt som det ger hunden sämre livskvalité!

Att välja rätt hundfoder är inte alltid så lätt, tex ca 15% av hundarna i Sverige idag lider av någon allergi. Det är viktigt att veta varifrån råvarorna i hundfodret kommer, hunden är värd att få ett foder av högsta kvalité. En hund som utfodras med högkvalitativt hundfoder av rätt mängd håller sig oftast friskare och lever längre än hundar som får i sig fel mängd foder och därför lättare lider av övervikt och andra sjukdomar.

Protein från animaliska källor så som kött och fisk är oftast det som hunden gillar mest och också det som en hundens kropp lättast kan ta upp. Fetthalten på fodret är en viktig smakkomponent, ju mer fett, desto godare! Om du väljer ett hundfoder som innehåller en hög andel kött/fisk och dessutom en andel färskt kött/fisk så höjer du direkt smakligheten.

Ett bra tips kan också vara att hälla lite ljummet vatten på foderkulorna precis innan du serverar maten till hunden. Det mesta av fettet sitter på ytan av foderkulan och genom att hälla på lite ljummet vatten friges både doft och smak från fodret. Då kommer hunden att gilla maten bättre. Du kan också toppa maten med något våtfoder.

I valet av hundfoder bör du ta i beaktande hundens ålder, ras, storlek och om det är en arbetande hund eller sällskapshund. Det finns många butiker online med ett komplett utbud av hundmat, inte alltid så lätt att hitta rätt. En av webbutikerna är Petsexpert.se med sitt enorma utbud av hundfoder av bästa kvalitet. Stort sortiment av högkvalitativa hundfoder.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #hundvalp #hundblogg #jagstannarhemma #hundfoder #hundmat

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.