Blandras, renras eller gatukorsning – Alla hundar har samma värde

Foto: pixabay

De senaste månaderna har diskussionerna gått heta om olika populära blandrashundar och renrasiga hundar. Sedan kungabarnen visat upp sina underbara hundvalpar har debatten rasat het.

I helgen startade debatten på nytt efter en artikel där hundcoachen Fredrik Steen uttalade sig i Aftonbladet om att alla hunduppfödare oberoende blandras eller renras måste ha F-skattesedel. Av artikeln fick man den uppfattningen att Fredrik inte gillar blandrashundar. Fredrik korrigerade sin synpunkt i ett eget blogginlägg, att han älskar alla hundar oberoende ras.

Alla hundar har samma värde och ger sina ägare en villkorslös kärlek, oberoende om det är en renrasig svansviftare inregistrerad i Svenska kennelklubben eller en designad blandras eller gatukorsning.

Däremot finns det många myter om blandrashundar, att en del av dem skulle vara allergivänliga vilket är fel.

Många blir även upprörda över att en blandrashund kan kosta mera än en renrasig hund. Men vad är det egentligen som styr priset på en hundvalp? Jo, efterfrågan och tillgången.

Släppte ut Frankensteins monster

Den australiensiska uppfödaren Wally Conron ses som ett slags portalfigur inom blandrasaveln. Han var först med att korsa en labrador och en pudel till en labradoodle.

Nu ångrar Wally sig – och tar avstånd från blandrasindustrin.

– Jag öppnade Pandoras ask och släppte ut Frankensteins monster. Jag öppnade dörren för de här oetiska, hänsynslösa personerna att föda upp de här hundarna och sälja dem för dyra pengar – det ångrar jag mest, säger han enligt Aftonbladet.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #blandras #renras #blandis

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.