Covid-19 hos 3 hundar – Katter avlivas efter covid-19 fynd

 

Foo: pixabay

På en minkfarm i Holstebro i Danmkark har man hittat coronavirus i hälften av gårdens 24 katter skriver Dagbladet Holstebro-Struer. Ytterligare prover från 33 katter från sju olika minkfarmar, där man konstaterat Coronautbrott undersöks nu av myndigheterna.

Man har också hittat antikroppar hos tre hundar på minkfarmar där man haft covid-19. Flera katter har nu avlivats.

Hundar blir inte riktigt sjuka


Infektion har påträffats hos tre hundar från covid-19-infekterade minkfarmar, informerar SSI. I juni var en hund från en av de första infekterade minkfarmarna positiv för antikroppar mot covid-19, och låga nivåer av viruset upptäcktes i ett svalgprov.

Prover som togs från hunden fyra dagar senare var positiva för antikroppar men negativa för virus. I september upptäcktes antikroppar hos två hundar från en annan smittad minkfarm. Båda hundarna var positiva för antikroppar och negativa för virus.

Det är centralt att inga infekterade djur har hittats utanför gårdarna, och trots det höga infektionstrycket på en minkfarm blir hundarna i synnerhet inte riktigt sjuka.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #covid19

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.