Möt Molly från julkalendern – en kändishund in the making

Foto: Animal Probiotics

Julkalendern, en långfilm, en global kampanj för Ikea och flera reklamfilmer. Så ser cv:t ut för Molly – hunden som vill satsa västerut och synas på de stora skärmarna. Animal Probiotics har träffat Mollys matte Emma Thorsell, som berättar om träningen, hur det är att bo i Stockholms innerstad och vägen till att bli Sveriges nästa lilla kändishund.

Molly är fyra år gammal och en blandning mellan malteser och bichon havanais. Men till att börja med var det långt ifrån självklart att hon skulle hamna hos matte Emma Thorsell och hennes sambo. Emma hade i flera år tjatat på sin sambo om att få skaffa hund, som egentligen var mer av en kattmänniska och var rädd för att de skulle känna sig låsta med en hund. Efter tre år av tjat fick hon äntligen åka och titta på en hund, och då var hon fast. Hos uppfödaren föll hon pladask för en svartvit, liten, galen valp som busade runt med sina syskon. Kruxet var bara att den var tingad av en annan. Emma ställde in sig på en av de andra valparna. 

– Men sedan berättade uppfödaren att hon fått ett återbud och att hon var tillgänglig! Två veckor senare åkte jag och hämtade Molly, berättar Emma.

Emma skriver om hunden Molly till Dog News:

Molly blir 5 år på lördag den 5 december, som i år firas med extra gott godis och middag på favoritrestaurangen. Hon började sin ”kändis” karriär med att spela in en reklamfilm för Göta Energi som gått flitigt på sociala Medier. Ganska snabbt därefter så fick hon komma på en först casting för julkalendern, den gick bra och efter andra castingen så fick vi veta att jobbet var hennes. Sen har det rullat på och en roll i långfilmen Snälla Kriminella spelades in som följdes av blivande tv-serien Berts Dagbok. Däremellan har hon hunnit fota en global kampanj för Ikea, gjort jobb för Paul Mitchell och LuxuryDog.shop. Senaste som spelades in var Talang 2021 och idag Nyhetsmorgon.
Molly tränar och tävlar i agility klass 2, Freestyle klass 3 och Rallylydnad mästarklass. Tävlar även med sitt lag PyttEliten i freestyle med Sofia Angleby & Lyxz och har kvalat till lag SM i agility 2021.

Kolla filmen med hunden Lady från Julkalendern i hennes första reklamfilm nedan

Valpkursen ändrade allt

Emma menar att hon kanske var lite naiv när hon skaffade Molly. Hon hade bara haft hund när hon var liten och hon ville främst ha en sällskapshund att gosa och gå promenader med.

– Allt ändrades på valpkursen. Vi hade en enormt engagerad instruktör som fick mig att inse att det är minst lika viktigt att hålla en liten hund, som Molly, aktiverad med både mental och fysisk träning, som större hundar. När hon sedan introducerade oss för agility, lydnadsträning och freestyle väcktes tävlingsmänniskan i mig. 

Emma har tidigare tävlat på elitnivå i hästhoppning och jobbar idag som PT. Så träningen, och att tävla, ligger henne naturligt nära. Nu öppnades nya dörrar med Molly. 

– Vi tränar fem dagar i veckan och tävlar i agility, rallylydnad och freestyle. Utöver det så ingår även nosework och viltspår i träningen. 

Skådiskarriären tar fart

Förra året såg Emma ett inlägg i en av hundgrupperna på Facebook som hon är med i. Man sökte en hund som kunde vara med i år 2020s julkalender. Hon skickade in en ansökan och fick komma på casting. Molly fick rollen. Sedan gick allt i snabb takt; på knappt två månader skulle de öva in manus och nya trix. 

– Det är väldigt annorlunda att träna inför en filminspelning. Det är kameror och ljudbommar överallt som Molly inte ska reagera på. Jag måste också instruera och ge kommandon till Molly på långt avstånd. I några scener skulle det dessutom se ut som om Molly pratar, utan att hon skäller. Det var en utmaning att öva in! säger Emma. 

Julkalendern heter Mirakel och bland Mollys skådespelarkollegor hittar man bland annat komikerna Johan Glans och Babben Larsson. Efter julkalendern fick Molly en egen agent och bokningarna rullade in. Bland annat kommer hon synas i en långfilm och en global kampanj för Ikea. 

– Vi satsar på att hon ska bli Sveriges nästa lilla kändishund!, säger Emma och skrattar. Drömmen just nu är att åka till USA och visa upp henne. Konkurrensen där är stenhård, både för Molly och för mig som tränare – där finns det professionella hundtränare som jobbar heltid med det här. Men jag tänker att man måste satsa högt för att komma en bit på vägen. Och om inte annat så får vi en härlig semester ihop! 

Foto: Berndt Frogner

Ett fartfyllt liv i stan

För drygt ett år sedan utökades familjen med dvärgpudeln Bubbel. Hon har fortfarande lite valp i sig och vill gärna busa och leka med storasyster Molly. Men Molly är mer av en dam, berättar Emma, som helst sitter i knät och, lite som tjuren Ferdinand, hellre “luktar på blommorna”. De bor i en lägenhet mitt i en av Stockholms centralaste stadsdelar, men Emma ser till att Molly och Bubbel får gräs under tassarna varje dag. 

– Vi bor vid Odenplan och har nära till flera olika parker. Där kan Bubbel leka av sig på våra promenader med de andra hundarna. Jag ser flera fördelar med att ha hund i stan. De övas i olika situationer och social anpassning varje dag. Det kommer naturligt med andra hundar, bilar, barn och att inte dra i kopplet. Och det finns massor att nosa på, som fåglar och harar som luktar. 

Bubbel och Molly får också följa med på restauranger och caféer. Ja, det är till och med så att Emma väljer restaurangbesöken efter var hundar är tillåtna.

– Vi har våra favoritkrogar i området där Bubbel och Molly är välkomna. Det är verkligen lätt att ta med sin hund överallt i Stockholm! Och när vi åker på tävlingar så bor vi alltid på hotell utan några som helst bekymmer. Vi har även rest med dem till Riga, och där var det, om möjligt, nästan ännu mer hundvänligt. Servitören ställde fram vattenskålar och mat till dem. Utan att vi frågade om det! 

Foto: Berndt Frogner

Mollys instagram

Artikeln är ursprungligen publicerad i juni 2020 hos Animal Probiotics som har gett Dognews.se lov att publicera den.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #julkalendern #molly

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Möt Molly från julkalendern – en kändishund in the making

  1. Pingback: Mina sociala medier svämmade över -

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.