Det finns en risk att tikar paras oftare än normalt för att hundägaren skall tjäna pengar

Foto: Pixabay

Pandemin höjer priset på hundvalpar till priser vi aldrig har sett tidigare i Sverige, detta kan bli en start på valpfabriker i Sverige.

Aldrig någonsin har efterfrågan på hundvalpar varit så hög, och aldrig någonsin har priset på hundvalpar varit i närheten av de fantasipriser som förekommer idag. Blandrasvalpar som kostar 60 000 kronor men även rashundar där helt nybörjare bland hunduppfödning täljer guld på hundarnas bekostnad.

Det finns en risk att tikar paras oftare än normalt bara för att hundägaren skall tjäna pengar

Dvärghundar säljs lätt för 30 000 kronor och mer, det förekommer till och med budgivning hos en del uppfödare. Det finns en risk att tikar paras oftare än normalt bara för att hundägaren skall tjäna pengar.

Det finns dock fortfarande seriösa uppfödare som går mot strömmen och inte parat i år då det är extremt svårt att veta vilka valpköpare som kommer att ge valpen ett hem för livet. Vi själva har i år fött upp endast 2 valpar och vi är inte de enda som valt att gå den vägen.

Hör Hans Rosenberg berätta om de så kallade coronavalparna hos SVT här

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #nutrolin

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.