Om det låter för bra för att vara sant?

Foto: Pixabay

Om det låter för bra för att vara sant så är det oftast det också! Om du hittar en annons på Blocket där hundvalpar säljs till priser som ligger under marknadspriset, så är det inte din lyckodag, det kan istället vara fråga om en smuggelvalp.

Just nu kostar valpar generellt mera än tidigare, det gäller både rashundar och blandraser. Då kan det vara svårt för en vanlig valpköpare att veta vad som är en svenskfödd renrasig valp och vad som kan vara en smuggelvalp från en valpfabrik.

Checklista för renrasig svenskfödd valp

– Valpen skall ha en stamtavla, registrerad hos Svenska kennelklubben, ring kennelklubben och kolla om du är osäker

– Du ska kunna få träffa mamman till valpen, var uppmärksam på om någon säljer en valp som är runt 8-12 veckor och de inte har en mamma till valparna. Ingen säljer en valp som de precis har köpt!

– Valpar måste vara 8 veckor gamla för att få säljas

– För att vara säker på att valpen är svenskfödd och renrasig köp den via Svenska kennelklubbens hemsida

Många valpar bär tyvärr på sjukdomar och måste avlivas efter att de har flyttat till sina nya hem.

Valpar föds upp i trånga smutsiga burar

Valparna föds upp i trånga smutsiga burar många gånger i totalmörker och utan mänsklig kontakt på många dagar. Valparna lämnas med vatten och mat i stora märka källarlokaler och ses till bara då de måste få påfyllning av mat. De tejpas och lastas in i trånga kartonger och fraktas till Sverige där de säljs för stora summor pengar. Många valpar bär tyvärr på sjukdomar och måste avlivas efter att de har flyttat till sina nya hem.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.