Inför ny lag: hundar och katter yngre än sex månader får inte säljas av andra än uppfödaren

foto: pixabay

Magnus Oscarsson (KD), föreslår, inför Lucys lag: i England får, enligt denna nya lag, hundar och katter yngre än sex månader inte säljas av andra än uppfödaren.

Smugglingen av hundvalpar sker med små risker och straffen är för låga. Och utländska smugglare skickas ofta tillbaka till sitt hemland i stället för att lagföras i Sverige, sa Ledamoten Magnus Oscarsson, KD,  som krävde en skärpning och tog upp frågan i Riksdagen.

Men Magnus Oscarsson får inget gehör från Landsbygdsministern som anser att straffen för hundsmuggling inte behöver höjas. Ministern menar att informationen om smuggelhundar behöver bli bättre så att konsumenterna som planerar att köpa hund vet hur de ska undvika att köpa en insmugglad hundvalp, skriver Svt.

 Magnus Oscarsson är besviken med svaret han fick av ministern. 

För att få en förändring till stånd föreslår Magnus Oscarsson (KD), landsbygdspolitisk talesperson:

• Sluta avvisa smuggelekipage vid landets gränser, beslagta hundarna istället.

• Höj straffet för hundsmuggling. Idag prioriterar inte rättsväsendet hundsmuggling trots att polisen visat att det finns kopplingar till tung brottslighet.

• Inför importtillstånd för levande djur. En veterinär på Länsstyrelsen bör ha utfört kontroll av en hund för att den ska kunna importeras till Sverige.

• Inför Lucys lag: i England får, enligt denna nya lag, hundar och katter yngre än sex månader inte säljas av andra än uppfödaren, skriver sydsvenskan.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #hundvärld #veterinär

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.