Nu finns covid-19-vaccin för djur

Foto: pixabay

Nu finns ett vaccin mot covid-19 hos djur. Det har godkänts i Ryssland och kan börja tillverkas redan i april, skriver franska Vétitude.fr.

Kliniska prövningar har enligt de ryska forskarna visat att alla djur som fått vaccinet Carnivac-Cov utvecklade antikroppar mot Sars-CoV-2, som orsakar sjukdomen covid-19.

Djurslag som är mottagliga för Sars-CoV-2 och aktuella för vaccinet är katt, hund, iller, räv och mink. Enligt Konstantin Savenkov, veterinär på myndigheten för djur- och växtskydd, är vaccinet för närvarande endast avsett för köttätare.

Även om det nya coronaviruset inte gör husdjuren sjuka, kan det ändå cirkulera i djurpopulationer, menar forskare. En studie vid veterinärhögskolan VetAgro Sup i Lyon, visar att djur vars ägare är smittade av covid-19 löper åtta gånger så stor risk att smittas jämfört med djur vars ägare är friska. 20 procent av de djur som bor i hushåll där människor smittats av covid-19, visade sig vid test vara positiv, skriver Veterinärmagazinet på sin hemsida.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundfoder

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Nu finns covid-19-vaccin för djur

  1. Lars Ellerman skriver:

    👍Med vänlig hälsning, Lars Ellerman

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.