Hundattacker ökar – var tredje hund har blivit biten av en annan hund

Foto: pixabay

Hundattackerna ökar i takt med att hundägandet ökar i spåren av coronapandemin. Den senaste veckan har två hundar attackerats av andra hundar och bitits ihjäl i Stockholmslän.

I region Stockholm dör i snitt två hundar varje månad, under den senaste veckan har två hundar attackerats och bitits ihjäl.

Den 27 april dog en hund på södra Ingarö efter att ha blivit attackerad av en lösspringande hund. Den 1 maj dog en mellanstor hund efter att ha blivit attackerad av en större hund i Tegnerlunden, centrala Stockholm.

Enligt försäkringsbolaget Agria har nästan var tredje hund blivit biten av en annan hund. De flesta bitskadade hundarna blir friska, men det kan också leda till svåra bitskador och att den skadade hunden blir traumatiserad, skriver DN.

Polisen i Stockholm säger till DN att det inte går att komma ifrån i de fall där en hund dör av sina skador, är det ofta någon form av kamphund involverad. Det kräver mycket tid och kunskap att fostra den typen av hund, konstaterar Lena Jacobsson till tidningen DN.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.