Hat och hot mot veterinärer riskerar branschen

Foto: Dognews

Det har blivit allt vanligare att veterinärer får utstå både hat och hot från djurägare, i många fall är veterinärer och övrig involverad personal mycket utsatta och drabbas ofta av både direkta hot och ”stormar” i sociala medier, där djurägarens historia kan delas oemotsagd, medan man som veterinär till följd av tystnadsplikt inte kan framföra sin sida av historien.

Flera undersökningar visar att drev och hot är starkt bidragande orsaker till försämrat psykiskt mående hos djursjukvårdspersonal. Det är viktigare än någonsin att uppmärksamma och angripa detta med sommarens utmaningar framför oss då pressen riskerar att öka markant.

Som djurägare måste vi tänka på att hålla god ton, är det något du känner dig missnöjd med, red ut det med veterinären eller personalen på kliniken, tvätta inte ditt byk på sociala medier.

Var rädd om din veterinär, som hundägare behöver du en väldigt god kontakt med veterinären.

Oron bland Sveriges veterinärer och övriga medarbetare inom djursjukvården växer i takt med att sommarmånaderna närmar sig. Kommer man att kunna möta efterfrågan på djursjukvård denna sommar? Kommer man tvingas neka vård, avliva djur som hade kunnat vårdas om det bara hade funnits resurser? Kommer medarbetarna orka? Hur ska djurägarna reagera, kommer sociala och traditionella medier översvämmas av missnöje och kritik mot veterinärer och djursjukvårdskostnader?

Flera större väletablerade djursjukhus som under många år har funnits tillgängliga för avancerad djursjukvård dygnet kommer inte kunna upprätthålla sin normala verksamhet, framför allt under jourtid, skriver Veterinärmagazinet. Det betyder att flera stora djursjukhus kommer att hålla stängt sin jour i sommar.

Som djurägare bör du ha koll på var ligger din närmaste jourveterinär om olyckan eller sjukdom skulle inträffa.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.