Minnessten till ditt älskade husdjur – När man ska hylla det liv som varit!

Det kommer en dag när det ofrånkomliga möter oss i form av att vi förlorar vår bästa vän. Det kan gå hastigt men det kan också vara något man vet närmar sig. Oavsett så är sorgen ofta bottenlös. I stunden kan det kan vara svårt och se i vilken ände man skall börja, precis som när en människa går bort. Men att processa sin sorg genom att skapa en personlig gravplats med hjälp av en minnessten är ofta ett steg i rätt riktning. Man behöver någon man kan lita på i denna stund, då man inte alltid kan tänka helt klart. Det är något som Selinda Östnor på gravyr ateljen Djurskylt fått erfara.

– Jag har mött så otroligt många människor i sorg och vet att vi alla behöver stöttning, men på helt skilda vis. Detta är ingen stund att profitera på. I detta möte måste man vara genuin och lyhörd över vad kunden faktiskt önskar och vilka förutsättningar man har. Ofta har kunden en hel del att ta tag i när det kommer till veterinärkostnader men vill ändå kunna göra en vacker minnessten. Här hjälper vi till med olika sorters betalningsupplägg, då vi vet att alla har olika förutsättningar men att vår önskan är densamma. En enkel sten med enbart text kan vara nog så betydelsefull och vacker som en sten med all utsmyckning du kan tänka.

– En del behöver verkligen någon vid sin sida för att berätta om sitt djur innan de är redo att titta och välja det foto man önskar ha på gravstenen och en del vet exakt hur de vill ha det. Ofta hamnar vi helt rätt redan vid första förslaget, men kunden har alltid rätt att ändra sig tills den känner att nu, är min vovve ”hemma” – så ska stenen se ut, fortsätter Selinda

– Det är jätteviktigt att hylla det liv man haft tillsammans oavsett om man är gammal eller ung fortsätter Selinda. Ett barn t ex lär sig oerhört mycket genom att få ta farväl, och ändå ha en plats kvar att kunna gå till och minnas. Vi vet att sorgeprocesser mår bäst av att få någon form av avslut.

Ateljen Djurskylt finns i Värmland och en viktig pusselbit för deras framgång är att den grafiska kompetensen är mycket hög. Selinda har tidigare deltagit i en rad forskningsprojekt inom rasterteknik under sin tid i Sunne, Värmland vilket lett till att hennes tjänster idag efterfrågas även utanför Sverige.

– Ja det är en ära att kunder från andra delar av världen hör av sig emellanåt och vill ha våra premiumprodukter, säger Selinda. Våra kunder kommer från både slott och koja, kända influensers eller grannen ”next door” men för mig spelar det ingen som helst roll. Varje djur får lika mycket uppmärksamhet när jag arbetar med detta. Du anar inte så många djurögon jag tittat djupt in i när jag arbetar med dessa foton! För att inte prata på så många djurägare jag fått som genuina vänner efter vår kontakt. Märkligt hur livet kan te sig ibland, säger hon.

– Tanken har slagit mig, tänk om jag möter alla dessa djur när jag själv en dag kastar in för den andra sidan, säger hon och skrattar. För skratta måste man.

– Ja, tänk de underbara kunder som råkat ge fel uppgifter kring datum för födelse eller avslut och sedan fått hem stenen och upptäckt det först då. Det händer ju tyvärr men inte en gång har de valt att göra om stenen, trots att de får bra rabatt om detta sker. De kan se det från den humoristiska sidan när vi pratats vid en stund.

– Eller som min senaste kund sa; Ja Selinda, detta datum kommer bli det första vi pratar om och det första vi skrattar åt när vi besöker Essies gravplats, tack för det.

– – Det känner jag är väl ett fint avslut på denna intervju? säger Selinda.

– -Att skriva något i sten är för alltid och mänskliga små misstag måste också få plats. Det är ju det som är charmen med livet, så måste också döden få vara, säger Selinda och riktar ett stort tack till alla fina kunder genom åren.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #minnessten #djurskylt

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.