Hundratals hundar letar nya hem i pandemins fotspår

Foto: pexels.com

Just nu finns hundratals annonser ute om hundar som letar omplaceringshem, orsaken: tidsbrist och felbedömning vid valpköp.

Coronapandemin fick svenskar att köpa hundvalpar som aldrig förr, det började med att folk hamstrade toapapper sedan blev det nästan en besatthet att alla skulle skaffa sig en hundvalp. Eftersom efterfrågan på hundvalpar var så stor så har det importerats extrema mängder hundar till Sverige däribland har många smuggelhundar slunkit med mellan varven. Trots alla varningar så har svenskarnas tålamod om att vänta på en svenskfödd valp varit för liten istället har man köpt grisen i säcken och valt en importerad valp från förhållanden man inte har någon vetskap om.

Dognews.se skrev i juli år 2020 om hur hundvalpar redan då letade efter nya hem, trots att de bara hunnit bo i sina nya hem i några månader.

Nu i ”slutet” av pandemin ligger det hundratals annonser ute med hundar som är födda år 2020 och letar efter nya hem. Orsaken till att de letar nya hem sägs vara tidsbrist och några skriver att de felbedömt sina köp. I vissa fall uppges allergi som orsak till att den unga hunden säljs.

Hundpsykologer larmar också om att efterfrågan på deras tjänster har dubblerats under de senaste månaderna. Allt flera söker sig till hundpsykologer för att få ett kvickfix med problem som uppstår då man inte har den kunskap som krävs för att uppfostra en hundvalp. Framförallt stress och rädsla hos hunden är de problem som den nya hundägaren behöver hjälp med.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundfoder

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.