Firar du hundens födelsedag? 7 av 10 svenskar firar hundens födelsedag

Lucy och Bambi firar 5 års dag Foto: Dognews.se

Kalas, tårta och extra mycket kärlek! Så kan det se ut när svenska hundar fyller år. Enligt en ny undersökning från hundmatsproducenten Doggy firar 7 av 10 svenskar sin hund på födelsedagen. Även om det finns geografiska skillnader är en stor del av Sveriges befolkning överens: hundår är värda att fira.

Hunden är Sveriges mest populära husdjur. Med över en miljon hundar i landet är det bara att konstatera: hunden är inte bara en fyrbent följeslagare, utan räknas också av många som en riktigt kär familjemedlem. För 7 av 10 svenska hundägare är det självklart att fira hundens födelsedag. Det visar en ny undersökning som Sveriges största hundmatsproducent Doggy låtit genomföra.

Pompa och ståt i storstäderna. 

Undersökningen visar på några intressanta skillnader vad gäller firandet runt om i landet. Andelen som firar sin hunds födelsedag är störst i storstäder, där 81% av hundägarna celebrerar på den stora dagen. Ju mindre staden är, desto färre födelsedagskalas för vovvarna. På landsbygden uppger 57% att de firar hundens födelsedag.

Siffrorna vittnar också om att husse och mattes ålder spelar in – yngre generationer firar hunden i större utsträckning. I åldrarna 15–24 år är det hela 81% av hundägarna som firar sin hund, medan siffran sjunker till 67% i åldrarna 65–75. Kanske beror det på en förändrad syn på hunden i det svenska samhället. En annan möjlig förklaring kan vara att födelsedagar generellt inte väcker lika mycket uppståndelse senare i livet.

Foto: Dognews.se

Undersökningen genomfördes under våren 2021 via Norstats guldpanel. 1000 kvinnor och män i åldrarna 15–75 år har svarat, och alla svarande har en eller flera hundar i hushållet som de har fullt eller delat ansvar för.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.