Kvinna och hund svårt bitna av lösspringande hund

Foto: Unsplash

Efter 20 augusti behöver inte hunden vara kopplad men fortfarande under sådan uppsyn att den inte skadar någon annan. Med ett ständigt växande hundägarskap växer också problemen med hundägare som inte har kunskap om hundhållning och allt fler hundattacker sker i Sverige.

I lördags bets en kvinnan mycket svårt i benen, händerna och axeln av en lösspringande hund i skogen som gick till anfall mot kvinnans kopplade hund. Hunden som beskrivs som amstaffstyp högg kvinnan ca 25 gånger. Skadorna uppges vara svåra och kvinnan syddes och plåstrades ihop i flera timmar på sjukhuset. Kvinnans hund fördes till veterinär för vård.

Ägaren till den attackerande hunden en kvinna i 25-års ålder misstänks för brott mot lagen av tillsyn av hundar och katter.

Det åligger både hunduppfödare och köpare att förstå vad man ger sig in på då man skaffar sig en hund. Man kan inte lita på en hund, plötsligt händer det att den reagerar på något oförutsett även om den aldrig gjort så tidigare. Man behöver som hundägare förstå hundens mentalitet och skaffa sig kunskap om hundar då man köper sig en hund. Att äga en hund är ett stort åtagande, alla är inte lämpade att vara hundägare.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.