Alla hundar reagerar olika på ensamhet – viktigt att ha en plan när återgången till arbetsplatsen börjar

Hundar som visar tecken på oro och lämnas ensamma riskerar att utveckla ensamhetsfobi. Foto: Sveland Djurförsäkringar

När den successiva återgången till arbetsplatsen sätter i gång, väntar en ny vardag för alla hundar som har vant sig vid att ha sina ägare hemma varje dag. För många valpar som har skaffats under pandemin blir situationen kanske till och med helt ny. Hur länge en hund kan lämnas ensam beror på individen och det är viktigt att varje hundägare har en plan för den nya vardagen.

Hundar är sociala varelser och de allra flesta trivs bäst när de är i sällskap med människor. En vuxen hund får lämnas ensam i max sex timmar innan den måste rastas, men det bör ske oftare än så. Äldre, sjuka eller unga hundar bör inte heller lämnas ensamma så länge och valpar under fyra månader får endast lämnas ensamma korta stunder.

Så lyder bestämmelserna. Men varje hund är unik och därför måste varje hundägare tillgodose sin egen hunds behov för att minska risken för skador och sjukdomar och för att den inte ska må dåligt psykiskt.

– Hundar som visar tecken på oro och lämnas ensamma riskerar att utveckla ensamhetsfobi. Det kan göra att hundens stressnivåer ökar vilket kan leda till högre infektionsrisk och följdsjukdomar. Att lämna en orolig hund ensam hemma kan också leda till ökade skaderisker då den kanske reagerar med att tugga sönder och svälja saker hemma, säger Linnéa Stålhandske, skadechef affärsområde Sällskapsdjur på Sveland Djurförsäkringar.

Att redan ha planerat för hundens nya situation när återgången till arbetsplatsen börjar är därför viktigt. Många använder sig av hunddagis, dagmatte eller hundvakt för att lösa vardagen.

En del arbetsgivare välkomnar även hundar på kontoret. Sveland Djurförsäkringar är en av dessa.

– Vi har tydliga regler för våra hundar på kontoret, för allas trivsel oavsett om man har hund eller inte. Man märker oftast inte ens av att vi har hundar på kontoret. Under förutsättning att det är väluppfostrade hundar och att alla följer reglerna så tycker jag att det är fantastiskt att jobba på ett kontor med hundar, säger Åsa Jonsson, HR-chef på Sveland Djurförsäkringar.

– Vi ser enbart positivt på att våra anställda är engagerade i djur och att det är så många som har egna. Detta gör att vi på ett bättre sätt förstår våra kunder och deras behov. Hundarnas närvaro påminner oss om vilken bransch vi är i och vilka vi är till för. Att det också finns många undersökningar som visar att de får oss att må bättre på jobbet får ses som en extra bonus, säger Linda Kreutz, vd för Sveland Djurförsäkringar.

Källa: Pressmeddelande

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #hundensdag

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Alla hundar reagerar olika på ensamhet – viktigt att ha en plan när återgången till arbetsplatsen börjar

  1. Susanne Holmene skriver:

    Felaktig info ovan. Det handlar om rastning betr 6 tim och det är den som BÖR ske minst var 6:e timme. Detta är alltså bara en rekommendation fr Jordbruksverket och inget lagkrav. Ensamma får de vara längre om de t.ex är i en hundgård.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.